Oktatóink

Szabó Andrea "lovarda vezető"

A történetem gyerekkoromban kezdődött. Sajnos, a szüleim nem tehették meg hogy lovagolni vigyenek,de én minden adandó alkalmat kihasználtam hogy lovak közelébe lehessek.Már nem is emlékszem mikor kezdődhetett ez a szerelem a lovak és én közöttem.

Arra  viszont biztosan emlékszem, hogy amikor 12 évesen a szomszédom vett egy lovat, amit a városi lovardában tartott, lehetőségem nyílt arra, hogy nála elkezdjek lovagolni.

Egy év lovaglás után kis kihagyás következett aztán pedig mindig találtam olyan lovat, aminek a gazdája kért hogy foglalkozzak vele, ápoljam,mozgassam és cserébe időnként ráülhettem.

 

Így kerültem a hajdúböszörményi lovardába ahol betekintést nyerhettem az oktatásba. 18 éves voltam, amikor besegítettem a lovas órákon mindeközben folyamatosan fejlesztettem saját lovas tudásomat is.

Tudtam, hogy én lovas oktatással akarok foglalkozni ezért elvégeztem a Lovas Edzői tanfolyamot.

Annak érdekében, hogy a gyerekekkel is lehető legjobban tudjak foglalkozni elkezdtem a főiskolát ahol Szociálpedagógus diplomát szereztem.

Időközben több lovardában is dolgoztam és segítettem a lovardák fellendülését, de idővel rájöttem, hogy a saját utamat szeretném járni.

 

2015-ben saját vállalkozásba kezdtem és a gyerekek oktatására orientálódtam a már megszerzett tapasztalataim alapján.Ekkor ismerkedtem meg immár a férjemmel, aki mindenbe támogatott engem. Gyerekeknek megfelelő méretű pónikat vettünk és úgy kerestünk házat a közös életünkhöz, hogy az alkalmas legyen a kis családias lovardánk kialakításához.